april 17, 2013

Diabetes er en risikofaktor for høretab

Share

Yngre diabetikere har en højere risiko for at udvikle høretab end ældre voksne. En dårlig blodsukkerkontrol kan forklare, hvorfor mennesker med diabetes har flere høreproblemer.

Japanske forskere har studeret sammenhængen mellem diabetes og forekomsten af ​​høretab.

Ved at kombinere resultaterne fra 13 undersøgelser, der involverede mere end 20.000 mennesker fra USA, Asien, Australien og Brasilien, viste alle, på nær en undersøgelse, en sammenhæng mellem diabetes og høreproblemer. Resultaterne viser, at nedsat hørelse er dobbelt så udbredt blandt mennesker med diabetes sammenlignet med dem uden diabetes.

Desuden viste undersøgelsen også, at yngre diabetikere har en højere risiko end ældre voksne.

Blodsukkerkontrol

Undersøgelsen fastslår, at dårlig blodsukkerkontrol kan forklare, hvorfor mennesker med diabetes har flere høreproblemer - og dermed, at det ikke kun er på grund af alderdom.
Ikke desto mindre er det stadig uvist om bedre kontrol med dit blodsukker vil begrænse enhver risiko for høreab.

Vanddrivende medicin

Ifølge Chika Horikawa, Niigate University Faculty of Medicine, der ledede undersøgelsen, kan hverken alder eller udsættelse for en støjende arbejdsplads forklare sammenhængen mellem diabetes og høretab. Horikawa siger, at der kan være andre forklaringer end diabetes selv.

Horikawa peger på visse former for medicin, som mange diabetikere tager, især blodtrykssænkende diuretika, som kan påvirke hørelsen og forårsage høreproblemer.

Korrelativ forhold

Den japanske undersøgelse viser en sammenhæng mellem diabetes og høreproblemer. Dog er det et observationsstudie, og det beviser ikke en årsag-virkning-sammenhæng mellem diabetikere og ikke-diabetikere.

Der er derfor behov for yderligere og grundigere undersøgelser for at afklare forholdet mellem diabetes og forekomsten af ​​hørenedsættelse.Den japanske undersøgelse blev offentliggjort i Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism.

Kilde: www.hear-it.org 17.04.2013