december 27, 2011

Dansk tale-til-tekst program på vej

Share

Dansk tale-til-tekst program på vej

Allerede inden udgangen af i år skal der være udviklet et program, der kan oversætte dansk tale til tekst. Systemet skal blandt andet kunne bruges til at live-tekste tv-programmer for DR og TV2.

De to public service-kanaler har sammen med Kulturministeriet og Videnskabsministeriet indgået en aftale med en softwareproducent, der skal udvikle det nye system, der kommer til at koste omkring 6 millioner kroner.

Kulturminister Brian Mikkelsen (K) siger til Ritzaus Bureau, at han ser frem til, at personer med høretab vil kunne følge med i kommende vigtige politiske begivenheder og aktualitetsudsendelser i tv med direkte tekstning.

Debatten om manglende tekstning af politiske programmer som et demokratisk problem, blussede senest op under forårets valgkamp, hvor kun TV2 forsøgte at live-tekste direkte politiske programmer ved hjælp af skrivetolke.

Ud over en udgave, der kan bruges til tv-tekstning, skal der også udvikles en pc-udgave af det nye system, så man f.eks. kan diktere email direkte til sin pc. Den udgave af programmet er dog formentlig først færdigudviklet til september næste år.

Kilde: Ritzau