december 23, 2011

Brugerforening håber på bio-forskning

Share

Brugerforening håber på bio-forskning

Den engelske brugerforening RNID gør hvad den kan for at få flere medicinske forskere til at interessere sig for høresagen.

Der burde forskes langt mere i, hvordan medicinske løsninger kan være med til at beskytte og forbedrehørelsen. Det mener engelske Royal National Institute for the Deaf (RNID), der er det britiske modstykke til Høreforeningen.

Derfor arbejder foreningen aktivt på at få medicinalvirksomheder og biotek-organisationer til at få øjnene op for høreområdet .
For øjeblikket er der ikke nogen medicinsk løsning, der kan beskytte, forebygge eller genopbygge hørelsen efterhøretab. De en eneste muligheder erhøreapparater ellercochlear implant.

Forskere hos RNID har produceret en række rapporter, der viser at der er et marked for medicinske løsninger påhøreproblemer. Målet har primært været at fange bioteknologi-firmaernes opmærksomhed.
”Det er helt afgørende at få involveret industrien, hvis interessante forskningsresultater skal blive til behandling af høretab ogtinnitus,” siger Dr. Ralph Holme fra RNID.

Rapporterne fra RNID har blandt andet påvist sammenhænge mellem høretab, rygning og overvægt.

Kilde: www.cafonline.org 13/11/2008