december 22, 2011

Brugerbetaling på norske høreklinikker

Share

1. januar indførte Norge brugerbetaling på en lang række sundhedsområder. Blandt andet på landets offentlige høreklinikker.

Siden årsskiftet har det kostet norske høreapparatbrugere 295,- kroner for hver konsultation på denoffentlige høreklinik.
Både i forbindelse med udlevering afhøreapparater og med den efterfølgende tilpasning, som ofte kræver en del besøg på klinikken for at blive finpudset.

Brugerbetalingen er en del af en række ændringer i den norske sundhedssektor.

Formanden for Hørselshemmedes Landsforbund HLF (den norske pendant til Høreforeningen), Knut Magne Ellingsen, kritiserer den nye ordning i stærke vendinger.

”Det er forkert at sende regningen fra det offentlige sundhedsvæsen over på brugeren. Det er i realiteten en ekstra skat på sygdom og handicap,” siger han.

”For en høreapparatbruger som får et nyt høreapparat og som har behov for flere justeringer, betyder den en ekstra udgift. Vi opfordrer vores brugere til at prøve forskellige apparater for at finde det, der passer bedst, men egenbetalingen kan betyde færre besøg hos audiologen og at nogle brugere i værste fald bliver så utilfredse med apparaterne, at de ender i skuffen,” siger han.

Kilde: www.hlf.no, 25/01/2010