december 23, 2011

Botox mod tinnitus

Share

Botox mod tinnitus

Amerikanske forskere har måske opdaget en potentiel kur mod tinnitus. En ud af fire tinnituspatienter oplevede at symptomerne blev svagere, da de fik injektioner med nervemidlet Botox.

Botox er et middel, der får nerverne til at slappe af. Det er mest kendt fra skønhedskirurgien, hvor Botox bruges i forbindelse med indspørjtninger, der skal fjerne rynker og stramme op på løs hud. Midlet bruges også til behandling af bl.a. kramper.

Nu har forskere fra California Ear Institute i USA gennemført en række test, hvor mennesker med tinnitus har fået små indsprøjtninger med Botox i ørerne.

Af de 26 der deltog i forsøget, oplevede syv af dem forbedringer af deres tinnitussymptomer. 16 oplevede dog ingen forandring, mens de sidste tre oplevede at tinnitusen blev forværret.

For at understøtte forsøgets resultater, blev de eksperimentelle indsprøjtninger givet to gange. Deltagerne blev opdelt i to hold, hvoraf det ene i første omgang fik et placebo – den anden gruppe fik en placeboindsprøjtning anden gang. Deltagerne vidste ikke, hvad de fik hvornår.

Kontroldelen med placeboindsprøjtningerne understøttede tesen om Botox som en mulig behandling. Nogle deltagere oplevede ingen forandring når de fik placeboen – andre følte at deres tinnitus blev værre.

Forskerne konkluderer ud fra undersøgelsen, at Botox kan spille en rolle i en fremtidig behandling af tinnitus, men at der i sagens natur er behov for langt mere omfattende forsøg.

Kilde: www.hear-it.org