december 27, 2011

Børn med skelneproblemer

Share

Børn med skelneproblemer

Børn under 14 år har ofte problemer med at skelne tale. Det kan især være et problem i støjende klasselokaler.

Mange elever går glip af meget af det, de får at vide af læreren. I hvert fald hvis man skal tro en ny undersøgelse foretaget af den britiske brugerorganisation RNID (Royal National Institution of the Deaf).

Elever, der er under 14 år gamle har ofte problemer med at kunne skelne lyden af deres lærers stemme fra baggrundsstøjen i et klasselokale. For en del af de elever, der menes at havehøreproblemer, ligger problemet muligvis slet ikke i ørerne.

Som en del af undersøgelsen, foretog RNID en høreprøve over telefonen for voksne. Da de udsatte 2500 børn for den samme test, var resultatet meget overraskende.

”Flere end 20 procent af børnene under 14 år fik resultatet ’under gennemsnittet’ eller ’meget under gennemsnittet’ i høreprøven. Det betyder ikke nødvendigvis, at de hører dårligt, men det betyder, at de er dårlige til at genkende tale, når der er megen baggrundsstøj,” siger Dr. Mark Downs fra RNID.

Undersøgelsen understreger endnu engang vigtigheden af at have godeakustiske forhold i klasseværelserne så eleverne – uanset høreproblemer – kan følge med. Heriblandt kunne det være en fordel at lærere brugte mikrofoner.
Hvis man ikke kan forstå hvad læreren siger, kan det være svært at lære noget.

Kilde: www.hear-it.org