december 07, 2011

Børn med høretab synger opera

Share

På Møllevangskolen i Århus skal 30 børn med høretab lave en opera om, hvordan det er at være barn med høretab.

”Så hør dog efter” er titlen på det usædvanlige kunstprojekt, hvor de 30 børn sammen med tre kunstnere og Den Jyske Opera skal skrive og opføre en opera sammen.

Børnene skal sammen med forfatteren Cecilie Eken, komponisten Kirsten Juul Seidenfaden og danseren Iben Engberg sætte en historie sammen om, hvordan det er at være dem.

”I dag får de fleste indopereret etCI, så de har faktisk et talesprog. Og så tænkte jeg: hvordan fortæller vi historien om den rivende udvikling, de døve børn har været igennem, og hvad er det vildeste, men kan forestille sig at sætte døve børn til? Det må være at lave en opera, så det gør vi,” siger Naja Kilden, der er afdelingsleder på Møllevangskolen.

”For mig er der to hovedformål med projektet. For det første skal vi fortælle Danmark, hvad døve børn kan i dag. Og for det andet så skal børnene opleve bare at være børn. Jeg er sikker på, at de kan meget mere, end vi tror, og meget mere end deres forældre tror, og meget mere end de selv tror,” fortsætter hun.

Hun vil dog ikke garantere, at alle børnene kommer til at synge opera. Det må projektet vise.

”Hvis det er umuligt, så kan det være, at børnene fortæller deres historie via lyde, som talekor eller body percussion, mens en professionel operasanger synger.”

Projektet munder ud i en forestilling, der bliver opført 24. marts.

”Så hør dog efter” bliver støttet af Statens Kunstråd.

Kilde: www.dr.dk, 06/01/11