december 27, 2011

Børn kan få CI på begge ører

Share

Børn kan få CI på begge ører

Fra 1. september vil amtssygehuset i Gentofte tilbyde cochlear implant på begge ører til børn.

Siden år 2000 har Gentofte Sygehus opereret cochlear implantater (CI) på børn på det ene øre, men nu vurderer Sundhedsstyrelsen, at børnene kommer til at fungere meget bedre, når de får en operation på begge ører. Derfor har Københavns Amt og Region Hovedstaden nu bevilget 4 millioner kr. ekstra, så der kan laves operationer på begge ører resten af året.

”Efter at have arbejdet med denne type operation i flere år ved vi nu, at de, som har fået implantationen på begge ører, klarer sig bedre, både hvad angår indlæring og socialt. For det første hører man naturligvis bedre, når man kan høre på begge ører. For det andet hører man mere præcist, når man kan vurdere, hvor lyden kommer fra – ligesom man kan se, selv om man kun har synet på et øje, men ikke helt kan afstandsbedømme,” siger Ole Faber, der er sundhedsfaglig vicedirektør i Københavns Amt.

Alle børn, der bliver CI-opereret efter 1. september vil få tilbuddet om en operation på begge ører, men også de 150 børn, der er blevet opereret på sygehuset i årenes løb, vil få muligheden.

Kilde: JP København 16/08/2006