december 27, 2011

Børn får også tinnitus

Share

Børn får også tinnitus

Hyletoner og ubehagelig støj i ørerne rammer ikke kun voksne. Selv om der ikke forskes meget i emnet, peger en undersøgelse på, at mellem seks og 13 procent af normalthørende børn af og til oplever tinnitus og at det blandt børn med høreproblemer er helt op mod hver tredje.

Problemet er, at børn kun sjældent gør opmærksom på det, hvis de har uforklarlige hyletoner i ørerne. Børn, der er født med tinnitus eller som rammes meget tidligt, tror ofte, at det er en helt normal tilstand og forsøger at leve med det så godt de kan.

Som hos voksne, kan tinntus hos børn kun sjældent helbredes helt, men der findes en række forskellige behandlingsmuligheder, der kan hjælpe til at dæmpe generne. Børn er ofte mere modtagelige overfor moderne tinnitusbehandling og får derfor hurtigere gavn af behandlingen end voksne patienter. Behandlingerne hjælper barnet til at slappe af og fokusere på andet end de ubehagelige lyde.

Hvis et barn får konstateret tinnitus er det vigtigt at tale med det om, at barnet ikke er den eneste med problemet. Gør det klart for barnet, at mange andre børn også har tinnitus og har de samme oplevelser. Brug tid på at få barnet til at forstå, hvad tinnitus er, og at problemerne kan overvindes med tiden.

Som hos voksne, kan tinnitus opstå som følge af infektioner i øret, støj og slag på hovedet.

Kilde: www.hear-it.org