december 27, 2011

Borgere skal betale for at få ro

Share

Borgere skal betale for at få ro

Borgere, der bor i områder med megenstøj, skal selv være med til at betale for støjdæmpningen. Det mener miljøminister Connie Hedegaard (Kons.), der foreslår at stat, kommune og borgere indgår i støjpartnerskaber, hvor hver skal betale en tredjedel af det, det koster at få dæmpet trafikstøjen i boligerne.

I København er omkring 50.000 boliger plaget af støj, og her møder det konservative udspil modstand hos miljøborgmester Winnie Berndtson (Soc.dem.):
”Det er urimeligt, at de beboere, der har levet med vejstøj i årevis, fordi man har vurderet, at der skal være plads til trafik, vækst og transport, også skal betale for støjbegrænsningen. Det er jo nogle problemer, vi har skabt,” siger hun.

Miljøminister Connie Hedegaard mener dog at det er rimeligt nok, at boligejerne selv er med til at betale for støjdæmpningen. Hvis støjniveauet falder, stiger boligernes værdi – og det kommer ejerne til gode, lyder ministerens argument.

Den køber Winnie Berndtson dog ikke. "Støjen er gået ud over boligpriserne, og ved at sørge for støjdæmpning får folk får blot det tabte tilbage," siger hun.

Ansøgningsfristen for kommuner og beboerforeninger, der ønsker at indgå i støjpartnerskaber, er 1. december 2005.

Kilde: JP København 30/08/2005