december 27, 2011

Bilfabrik sagsøgt for høreskader

Share

Adskillige tidligere medarbejdere har lagt sag an mod Jaguars fabrik i byen Merseyside i England. De første erstatninger er udbetalt.

I alt 12 tidligere medarbejdere på den engelske bilfabrik har lagt sag an, fordi de har fåethøreskader som følge af deres arbejde. De kræver mellem tre og 25 tusind Pund i erstatning (ca 35.000 – 300.000 kroner).

At arbejde på en bilfabrik er risikabelt for hørelsen, hvis man ikke brugerhøreværn. Fabrikshallerne er fyldt med støjende maskiner, valser, nittehamre og andet, der kan give støjskader ogtinnitus. Både medarbejdernes hørelse og almindelige helbredstilstand kan blive påvirket.

”Der er alimindelig enighed om, at der ikke blev brugt nogen form for høreværn på fabrikken før op mod slutningen af 1980’erne – og i nogle afdelinger ikke før sidst i 1990’erne,” siger advokat Peter Lodge, der er specialist i arbejdsskader. ”Selv om der nu bliver brugt høreværn næsten overalt, kommer det ikke rigtig de medarbejdere til gode, der har været på fabrikken i mange år, og som er blevet udsat for meget voldsom støj i deres første ansættelsesår,” siger han.

Ifølge de fælles EU-regler, skal arbejdsgiveren stille høreværn til rådighed, hvis det gennemsnitlige støjniveau er over 85dB.

Keith Kehoe er 54 år gammel og har arbejdet på Jaguars fabrik i 29 år. Han har fåethøreproblemer efter i årevis at have været udsat for voldsom støj hver dag. Først et år før han frivilligt lod sig pensionere, anbefalede fabrikken ham at begynde at bruge høreværn. Og selv da, var det frivilligt om han ville bruge høreværnene eller ej.

Efter at have lagt sag an mod fabrikken for at få erstatning for sit høretab, modtog Keith Kehoe 6.000 Pund (ca. 65.000 kr.) i erstatning.

Kilde: www.hear-it.org