februar 09, 2012

Berømtheder med tinnitus

Share

Berømtheder med tinnitus

I anledning af tinnitus-ugen i Storbritannien, er der kommet ekstra fokus på en af de mest udbredte ørelidelser, tinnitus.

 

En undersøgelse foretaget af en engelsk fødevarevirksomhed anslår, at kun én ud af fem briter, der lider af tinnitus, går til lægen for at gøre noget ved det – og at resten lider i stilhed.

Derfor kan antallet af personer med tinnitus reelt være langt højere end tidligere antaget.

Samtidig har brugerforeningen RNIDs initiativ, tinnitus awareness week, der løber af stablen i denne uge, fået en række offentlige personer til – igen – at stå frem og fortælle om deres egne erfaringer med tinnitus.

Nogle af de yngre berømtheder, der står frem, er musikerne Dappy og will.i.am, Thom Yorke fra gruppen Radiohead, Anthony Kiedis fra Red Hot Chili Peppers, Bono og Ozzy Osbourne.

Derudover lider bl.a. skuespillerne Gerard Butler, Neve Campbell, Sylvester Stallone og William Shatner – kendt fra Star Trek-serien – også af tinnitus.

Der findes ikke nogen måde at behandle tinnitus på – udover at lære forskellige strategier til at leve med fantomlyden – eller maskere den med andre former for lyd.

Kilde: www.fleckingrecords.co.uk, 07/02/2012