december 27, 2011

Bedre lyd i Parken

Share

Parken i København, der dels lægger græstæppe til fodboldkampe og dels danner ramme om store koncerter, skal have forbedretakustikken.

Parken er et stadion, der først og fremmest er blevet bygget som arena til fodboldkampe. Det stiller - på trods af opfindsomme slagsange fra tilskuerne - ikke de store krav til akustikken. Det gør det derimod, når kunstnere som f.eks. Bruce Springsteen eller Rolling Stones lægger vejen forbi.
Så ruller lyden frem og tilbage mellem tribuner og tårne i betongryden og giver en dårlig lydoplevelse.
Det bliver der gjort noget ved nu. De karakteristiske fire tårne i hvert hjørne af Parken bliver beklædt med et blødere materiale, og på tribunernes bagvægge bliver der sat store bomuldstæpper op, der skal dæmpe fornemmelsen af et rungende ekko.

Parkens bestyrelsesformand, Flemming Østergaard, siger at forbedringerne kommer som reaktion på kritikken af de dårlige lydforhold.
"Nogle gange har kritikken været lidt overdrevet, men vi prøver alligevel at komme den i møde, selv om ingen kan forvente, at vi kan få det til at lyde som det nye operahus," siger han.

Hvor meget de akustiske forbedringer kommer til at koste, ønsker Parken ikke at oplyse. Forbedringerne vil kunne høres første gang 2. april til H. C. Andersen showet "Once Upon a Time".

Kilde: Politiken, 15/01/2005