december 22, 2011

Bedre forhold for grønlændere efterlyses

Share

Der bliver ikke gjort nok for grønlændere med høreproblemer. Det mener et medlem af det grønlandske landsstyre, der nu tager sagen op politisk.

Konsulentordningen for grønlændere medhøreproblemer var tidligere samlet i den vestgrønlandske kommune Sisimiut. For to år siden blev alt dog flyttet til Nuuk, og siden da er udviklingen gået helt i stå.

Det mener i hvert fald det grønlandske landsstyremedlem Agathe Fontain, der har stillet en række såkaldte paragraf 36-spørgsmål (spørgsmål, der skal besvares af de relevante direktorater indenfor en kortere tidsfrist, red)

”Heldigvis er antallet af børn med ingen, eller nedsat hørelse, med årene blevet mindre, men der er stadig mange hørehæmmede her i landet, og arbejdet for dem er stadig meget vigtigt. Ikke mindst med tanke på unge hørehæmmede mennesker, der via effektiv rådgivning skal gives mulighed for at kunne leve et selvstændigt voksenliv,” skriver Agathe Fontain.

Hun spørger bl.a. om, hvilke planer der er til at forbedre vilkårene for mennesker med høreproblemer i Grønland, og hvad man gør for at få genbesat stillingen somspecialkonsulent, der for øjeblikket er ledig.

Kilde: www.knr.gl 09/01/2009