december 27, 2011

Avanceret FM-system hjælper skoleelever

Share

En skole i den tyske by Hessen har udskiftet sit gamle FM-udstyr med nyt, topmoderne udstyr. Både elever og lærere har stor glæde af skiftet.

At kunne høre, hvad læreren og de andre elever siger, er afgørende for, at man kan følge med i undervisningen. Selv mindrehøretab kan have stor negativ betydning for koncentration og indlæringsevne. For mange børn, der er afhængige afhøreapparater, er FM-udstyr uundværligt.

Indtil for nylig brugte Johannes-Vatter skolen for børn med høreproblemer i Hessen et FM-system, der krævede at eleverne skulle bære både en sender og en mikrofon i klassen. Alle eleverne havde derudover en i-øret-modtager, der var forbundet til deres høreapparater med en ledning.

Ledningen var irriterende. Den var altid i vejen,” forklarer en af de studerende, den 15-årige Philip Grünwald.

Nu har skolen installeret et nyt, trådløst FM-system. Til stor glæde for både elever og lærere. Systemet er avanceret, men let at bruge. Ved at trykke på en enkelt knap, kan læreren bestemme, hvem der skal kobles til systemet, der ikke kræver anden strøm end den, der kommer fra høreapparaternes batterier.

En stor fordel for eleverne er, at systemet automatisk stiller sig ind på de rigtige frekvenser. Før i tiden skulle de bruge lang tid på at indstille frekvenserne manuelt.

”Undervisningen med det nye system forløber glat på grund af den nye teknologis brugervenlighed,” siger skolens rektor, Maria Wisnet.

Der er 80 skoler for børn med høreproblemer i Tyskland. Fire af dem ligger i Hessen.

Kilde: www.hear-it.org