december 23, 2011

Armbånd hjælper sportsfolk med høretab

Share

En ny opfindelse kommer sportsfolk med hørenedsættelse til undsætning. Et særligt armbånd skal erstatte eller supplere dommerfløjter og startpistoler i sportens verden.

Indenfor sportsgrene som eksempelvis fodbold og basketball er fløjten et ekstremt vigtigt redskab, når dommeren skal styre slagets gang. På samme måde er det at kunne høre en startpistol essentielt for at kunne opnå det perfekte løb. Desværre er idrætsudøvere medhøreproblemer ikke altid i stand til at høre fløjte eller pistol.

Et nyt, specialdesignet armbånd kan måske afhjælpe disse ulemper. Armbåndet udsender lyssignaler og vibrationer i det øjeblik, fløjten eller pistolen lyder. Derved bliver bæreren med det samme opmærksom og kan handle derefter.

Idéen stammer fra den 13-årige amerikanske skolepige Celia Beron. Hun fandt på armbåndet, da hun var i gang med arbejde på et innovativt handelsprojekt i skolen. Armbåndet, der kaldes ”Ref for Deaf”, er blevet patenteret, og Celia, hendes far og studerende fra University of Texas arbejder nu på at sætte armbåndet i produktion.

Kilde: www.hear-it.org