december 23, 2011

Apple vil lave automatisk volumenkontrol

Share

Apple vil lave automatisk volumenkontrol

Fremtidens mp3-afspillere skruer selv ned for lyden. Computerfirmaet Apple har taget patent på ny teknologi, der skal forebygge høreskader.

Når man i fremtiden køber en bærbar mp3-afspiller, er der stor sandsynlighed for, at afspilleren er programmeret til at passe på ørerne.
Computerfirmaet Apple, der står bag den populære – og udskældte – iPod, har netop taget patent på en teknologi, der kan regne ud, hvor længe brugeren har lyttet – og ved hvor høj styrke – og derefter automatisk skrue ned, så ørerne ikke bliver overbelastede.

For øjeblikket kan en iPod afspille lyd på op over 100 dB - enkelte andre mp3-afspillere kan afspille op til 120 dB.

Den nye teknologi kan også regne ud, hvor lang tid, der er gået, siden afspilleren sidst har været i brug, så man ikke bare kan slukke afspilleren og starte den igen på maksimal volumen.

Det er endnu uklart, om brugerne af afspilleren selv kan slå teknologien til eller fra – og hvornår den nye teknologi rent faktisk vil være at finde i iPoden.

Patentet kommer efter at Apple har været udsat for hård kritik for at være med til at ødelægge hørelsen hos millioner af musikbrugere, fordi den maksimale lydstyrke på iPoden svarer til at stå ved siden af en tændt motorsav.

Apple har solgt flere end 100 millioner iPod på verdensplan.

Kilde: www.telegraph.co.uk 23/12/2007