november 08, 2012

Apple vil gøre det lettere at høre

Share

Apple vil gøre det lettere at høre

Elektronikgiganten Apple har taget patent på nye systemer, der skal gøre det lettere at høre med deres telefoner.

 

Når Apple senere på året lancerer sin nye telefon og sit nye styresystem, vil det indeholde en særlig høreapparat-funktion, der optimerer lyden til høreapparater, der er udviklet til at fungere sammen med telefonen.

Nu har firmaet taget patent på to systemer, der skal gøre det lettere at høre med den nye telefon.

Hvor gængse høreapparater forstærker lyden, skal det ene af de nye systemer kunne løse problemer med at forstå usammenhængende talemønstre og dialekter.

Det kunne for eksempel være i forbindelse med forelæsninger eller foredrag, hvor man skal koncentrere sig om at høre hvad forelæseren siger; samtidig med at der bliver skrevet på en tavle.

Det nye system vil i stedet omsætte det talte ord til tekst og derfra til computergenereret, sammenhængende tale, som bliver sendt til høreapparaterne. Brugeren vil selv kunne styre hastigheden på talen, pauserne mellem hvert ord og hvilken frekvens talen skal formidles i.

Det andet patent giver en visuel støtte til signallyde. Hvis det ringer på døren eller brandalarmen går i gang, blinker telefonen og gør brugeren opmærksom på lyden.

Tidligere på sommeren top Apple patent på et system, der gør det muligt selv at justere lyden i høreapparater, der er kompatible med iPhone og iPad - og dele indstillingerne med andre høreapparatbrugere via sociale netværk.

Kilde: appleinsider.com, 23/08/2012