december 22, 2011

Apple frifundet i sag om høreskader

Share

Apple frifundet i sag om høreskader

Computergiganten Apple er blevet frifundet i en sag om høreskader forårsaget af høj musik på en iPod.

Afgørelsen stammer fra en appeldomstol i USA, hvor firmaet fik medhold i, at deres produkt – mp3-afspilleren iPod – ikke kan gøres ansvarlig forhøreskader.

Dommeren i sagen lagde vægt på, at anklagemyndigheden ikke kunne fremlægge klare beviser for, at iPoden skulle være årsag tilhøretabet. Samtidig understregede han overfor anklageren, at Apple vedlægger en advarsel mod at lytte til for høj musik sammen med afspillerne.

Anklageren mente derimod at mp3-afspilleren var defekt, fordi brugere kan blive udsat for lyd op til 115 dB, og at den derfor var årsag til høretab.
Det var dommeren dog uenig i. Han afviste anklagen med, at afspilleren kunne præcis det, den var designet til at kunne, og at anklageren ikke kunne fremlægge beviser for, at den skulle være den direkte årsag til høreskader hos hverken den anklagende part eller andre.

”Anklageren kan højst indklage en potentiel risiko for høretab – ikke hos den anklagende, men hos andre, ikke-identificerede iPod-brugere,” skriver dommeren i sine bemærkninger.

På verdensplan er der solgt flere end 220 millioner iPoder siden 2001.

Kilde: www.bbc.co.uk 31/12/2009