marts 26, 2012

Amerikanere med høretab udnyttet i telefonsvindel

Share

Amerikanere med høretab udnyttet i telefonsvindel

Den amerikanske stat lægger sag an mod telegigant for at tillade svindel med tekst-telefonservice.

 

Den amerikanske telegigant AT&T har fået et sagsanlæg på halsen fra den amerikanske regering. Årsagen er, at selskabet tilsyneladende har vendt det blinde øje til, mens svindlere har misbrugt selskabets tekst-telefonsystem.
Systemet fungerer på den måde at man, hvis man har høreproblemer, på sin telefon kan skrive beskeder, som bliver læst op for modparten af en operatør, der skriver svarene tilbage.

Den, der ringer op til en person med høreproblemer skal ikke betale ekstra for denne service, og udgifterne refunderes af den amerikanske stat til en pris, der svarer til ca. 7 kroner pr. minut.

Sagsanlægget skyldes, at AT&T har tilladt nigerianske svindlere at foretage opkald til mennesker med høreproblemer via tekst-telefonsystemet, hvorefter de har opkrævet penge for servicen hos staten.

Svindel via telefonsystemet er et kendt problem, hvor bedragere før har forsøgt at handle med amerikanske firmaer med stjålne kreditkortnumre. Derfor har alle opkald med systemet  siden 2009 skullet verificeres med både navn og e-mailadresse.

I sit sagsanlæg anfører den amerikanske stat, at teleselskabet ikke har foretaget korrekte tjek af de personer der har ringet op, fordi de var bange for at miste indtægten fra de samtaler, der drejede sig om svindel fra udenlandske konti – ifølge de føderale myndigheder er det op mod 95 procent af samtalerne; et beløb svarende til mere end 16 millioner dollar (knap 90 millioner kroner).

I en pressemeddelelse siger den offentlige anklager, at de, der misbruger midler, der skulle hjælpe mennesker med høre- og taleproblemer, vil blive holdt ansvarlige.

Selskabet forsvarer sig med, at det er umuligt at gardere sig mod misbrug af systemet, og at de selv mener, at de har levet op til alle lovkravene.

Kilde: pcmag.com, 23/03/2012