december 27, 2011

Alvorlige støjproblemer i klasseværelser

Share

Alvorlige støjproblemer i klasseværelser

Et gennemsnitligt klasseværelse er ikke et sted for børn med sarte ører. De bliver generet af støjen fra de andre børn, der snakker i munden på hinanden eller rykker frem og tilbage på stolene, fordi de ikke kan sidde stille.
Hvis akustikken i rummet er dårlig, bliver lydniveauet hurtigt meget højt.

Målinger fra tyske skoler har afsløret, at støjniveauet i de mindre klasser i løbet af en helt almindelig undervisningstime kan ligge på helt op til mellem 70 og 77 dB.
Et så højt støjniveau påvirker børnenes evne til at kunne koncentrere sig - og problemet er meget værre for elever, der i forvejen har et større eller mindre høretab i forvejen.

Til sammenligning er det højeste anbefalede støjniveau på arbejdspladser 55 dB. Netop af hensyn til de ansattes koncentrationsevne.

"Når der er forhold, hvor normalthørende børn har problemer med at høre hvad læreren siger, er det praktisk taget en umulig opgave for et barn med hørenedsættelse," siger Gerhard Hilling fra den tyske brugerforening, Forum Beser Hören. Det stiller krav til både lærere og forældre om at være ekstra opmærksomme på, at børn med høreproblemer ikke sakker bagud i forhold til undervisningen.

Kilde: www.hear-it.org