december 27, 2011

Advarsler på mp3-afspillere

Share

Advarsler på mp3-afspillere

En australsk professor opfordrer til, at der kommer advarselsmærkater på mp3-afspillere. Ellers får man ikke unge mennesker til at passe på, mener han.

Rygning dræber. Sådan står der på cigaretpakkerne, og så er man advaret allerede inden man tænder den første cigaret.
Står det til den australske professor Merv Hyde fra Griffith University, bør mp3-afspillere bære lignende advarsler om, at høj musik kan medførehøreskader.

Professoren er kommet med sin ide efter at en undersøgelse fra New Zealand netop har vist at 70 procent af alle under 30 år har oplevet tinnitus og midlertidig hørenedsættelse – indikatorer, der peger på et kommendehøretab. Han var chokeret over, at børn helt ned i tre-årsalderen viste tegn på høreskader som følge af at have lyttet til alt for høj musik.

”Det overrrasker mig ikke med teenagere,” siger han. ”De tror normalt at de er fuldstændige usårlige overfor ting som at falde ned fra balkoner eller høre høj musik.”

Professor Hyde anbefaler, at man ikke lytter til høj musik på sin mp3-afspiller mere end 20 minutter om dagen.

I sin karriere har professoren set eksempler på musikere, der tog deres spædbørn med i øvelokalet flere gange om ugen – med det resultat at børnene fik nedsat hørelse.

”Vi har haft flere eksempler, hvor unge mennesker har hørt som 70-årige. Det påvirker deres fremtidsmuligheder ganske alvorligt,” siger han.

Kilde: www.goldcoast.com.au 01/10/2007