februar 08, 2017

5 musikere med respekt for ørerne

Share

Det er vigtigt at beskytte sine ører, når man er til koncert – og det gælder både publikum og hovedpersonerne på scenen. Det er disse fem musikere blevet bevidste om.

5 musikere med respekt for ørerne

Eric Clapton
En af verdens mest roste guitarister, Eric Clapton, har fået tinnitus af de mange timer på scenen og i studiet. Når han gik i studiet med sit band, var det altid ham, der sørgede for, at volumenknappen stod på max. Det erkender han nu og tøver ikke med at kalde sig selv uansvarlig. Til gengæld anbefaler han i dag alle at passe på hørelsen og bruge ørepropper.

Sting
Sangeren Sting behøver ikke at kigge på sine mange trofæer, når han vil mindes sine år på verdensscenen. Karrieren har nemlig også givet ham et støjbetinget høretab, der dagligt minder ham om de ørepropper, han først for sent tog alvorligt. I dag nøjes han ikke med at beskytte sine egne ører. Han minder også andre om at passe på hørelsen. Blandt andet som ambassadør for organisationen Hear The World.

Plan B(Ben Drew)
Den unge engelske musiker vidste ikke, hvad der var galt, da han begyndte at høre en ringen for øret, som mindede ham om et forbipasserende tog. Ørelægen fortalte ham, at han havde tinnitus og siden da har Ben Drew beskyttet sine ører, når han står på scenen.

Chris Martin, Coldplay
Coldplays forsanger har haft stor succes i forgrunden for det populære britiske band. Men han har også mærket bagsiden af medaljen.

- Man tænker ikke på at passe på sine ører, før der opstår problemer. Jeg har haft tinnitus i omkring ti år, og siden jeg begyndte med at beskytte mine ører, er det heldigvis ikke blevet værre. Men jeg ville ønske, jeg havde tænkt på det noget før.

Paul Stanley, KISS
Paul Stanley, der er med i det amerikanske rockband KISS, har et medfødt høretab. Han kan kun høre på sit venstre øre og har derfor været meget omhyggelig med at passe på den hørelse, han stadig har. I dag gør Paul Stanley en stor indsats for at informere unge om vigtigheden i at beskytte ørerne.

 

Kilde: Sounds Good