december 27, 2011

40 procent hører dårligt

Share

Fire ud af ti voksne indbyggere i den spanske by Valencia har problemer med hørelsen. Det er væsentligt flere end gennemsnittet.

En undersøgelse med 1000 deltagere i alderen 18 – 65 år (heraf 100, der brugtehøreapparat) viste, at 40 procent af indbyggerne i Valencia oplevede, at dereshørelse var så ringe, at de havde besvær med at følge med i almindelige samtaler. Gennemsnittet for indbyggerne i hele Spanien er på 35 procent.

På trods af det, havde 31 procent aldrig fået foretaget enhøreundersøgelse. Blandt de resterende havde 18 procent ikke fået foretaget en høreprøve indenfor de seneste tre år.

Høretab kan ramme alle uanset alder. Ifølge undersøgelsen havde halvdelen af alle mellem 46 og 55 år et høretab. I aldersgruppen 18 – 36 år var 32 ramt af problemer.

Flere end halvdelen af de adspurgte anså høretab for at være en ’særdeles alvorlig lidelse’, 31 procent mente at det var en ’meget alvorlig lidelse’ mens 14,5 procent kategoriserede det som ’en alvorlig lidelse’. Kun to procent af de adspurgte gav udtryk for, at høretab ikke var noget, der bekymrede dem.

87 af de 100 høreapparatbrugere svarede, at høretab er årsag til social isolation.

Undersøgelsen giver ikke noget svar på, hvorfor høretab er så udbredte i netop Valencia, men de nyeste tal fra det spanske statistikinstitut viser, at Valencia er den mestestøjende by i Spanien – efterfulgt af Ceuta, Melilla og Madrid.

Kilde: www.hear-it.org