december 27, 2011

30 minutter i New Yorks undergrund kan ødelægge hørelsen

Share

30 minutter i New Yorks undergrund kan ødelægge hørelsen

At tage med undergrundstoget i New York kan være ødelæggende for hørelsen. Millioner af rejsende bruger hver dag subwayen og bringer deres hørelse i fare. Støjen fra togene kan komme helt op på 106 dB.

Ifølge en undersøgelse fra Columbia University i New York kan en halv time med undergrundsbanen medførehøretab
. Undersøgelsen peger på, at støjniveauet i undergrunden er væsentligt højere end de 85 dB, som både Verdenssundhedsorganisationen WHO og de amerikanske sundhedsmyndigheder anbefaler som maksimumgrænse.

På de underjordiske perroner er gennemsnitsstøjniveauet på 94 dB med peak på 106 dB.
Inde i togvognene er støjen endnu kraftigere. Så kraftig, at både WHO og sundhedsmyndighederne mener, øret kan tage varig skade, hvis man udsætter det for støjen i mere end 30 sekunder.

At mange rejsende vælger at overdøve støjen med mp3-afspillere, gør ikke problemet mindre. For at kunne høre musikken, skal der skrues højt op for lyden, hvilket ofte giver et lydniveau på 85 – 90 dB.

”Hvis en rejsende med subwayen udsætter sig selv for mere støj i form af en musikafspiller, er risikoen for høretab endnu større,” siger professor Robyn Gershon, der har ledet undersøgelsen. I stedet anbefaler hun at man bruger høreværn eller anden ørebeskyttelse.
Når man venter på perronen, anbefaler hun, at man stiller sig på den forreste del af platformen, som toget kommer til først. Står man midt på eller på den bagerst del af platformen, er lyden af det ankommende tog kraftigst.

Hver dag bruge fire millioner mennesker undergrundsbanen i New York.

Kilde: www.hear-it.org