december 27, 2011

1,5 million chilenere med høreproblemer

Share

For første gang i det Sydamerikanske lands historie er der blevet lavet en undersøgelse af, hvor stor en del af befolkningen, der lider af en funktionsnedsættelse.
Ca. 14.000 chilenere deltog i undersøgelsen, der blev foretaget af den nationale sammenslutning af handicapgrupper, FONEDIS, sidste år.

Undersøgelsen viste, at 1,15 af Chiles 16 millioner indbyggere har en mindre hørenedsættelse. 290.000 har alvorlige høreproblemer - hvilket vil sige, at de har ethøretab på mindst 33 procent.

Hver 14. indbygger i Chile giver udtryk for, at de har problemer med at følge med i en normal samtale, men kun 12 procent af dem brugerhøreapparat. I gruppen af svært hørehæmmede, bruger kun hver femte høreapparat.

Høreproblemerne får bl.a. konsekvenserne for uddannelsesmulighederne, hvis problemerne er medfødte eller rammer i en tidlig alder. Ifølge undersøgelsen har 11 procent af befolkningen med høreproblemer aldrig gennemført grundskolen. 40 procent har ikke gået i overskolen og kun 6 procent af chilenerne med høreproblemer har gennemført en videregående uddannelse.

Som en konsekvens er mere end 70 procent af chilenerne med høreproblemer udenfor arbejdsmarkedet. 25 procent er reelt arbejdsløse og omkring 40 procent beskæftiger sig med husligt arbejde i hjemmet.

Kilde: www.hear-it.org