december 27, 2011

130 millioner med tinnitus

Share

I verdens folkerigeste land, Kina, lider hver tiende indbygger aftinnitus. Det viser en undersøgelse, der er foretaget af Den Kinesiske Sammenslutning af Personer med Handicap.

Undersøgelsen, der viser, at 130 millioner kinesere lider af hyletoner eller ringen for ørerne, blev offentliggjort i marts måned af det officielle kinesiske nyhedsbureau Xinhua.

Blandt de 130 millioner, der lider af tinnitus, anslår undersøgelsen, at op mod 100 millioner er yngre og midaldrende kinesere under 60.

Årsagen til at så mange helt unge kinesere lider af tinnitus, skal formentlig i høj grad tilskrives stress. Det mener øre-næse-halsspecialisten Hua Qingquan fra universitetshospitalet i Wuhan. Eksperter anbefaler derfor at yngre mennesker lærer at mindske arbejdspresset.

En anden væsentlig årsag til den udbredte tinnitus erstøj. Støjforureningen i Kinas storbyer, for eksempel Peking, er ofte ekstrem. Høj trafikstøj, bragende musik i tøjforretninger, i diskoteker og til koncerter kan være medbestemmende for det meget høje antal kinesere med høreproblemer.

Som et led i kampen for at øge befolkningens opmærksomhed omkring støjens skadelige virkninger, rejser ørespecialister og hørepædagoger nu rundt i de forskellige provinser for at informere om høreproblemer.

Kilde: www.hear-it.org