januar 20, 2017

10 gode råd: På job med høretab

Share

Det er sjældent belejligt at have sit høretab med sig, når man træder ind ad døren på sin arbejdsplads. Men man kan selv gøre en del for at skabe det bedst mulige arbejdsliv på trods af de udfordringer, der følger med en nedsat hørelse.

10 gode råd: På job med høretab

1.  ANERKEND dit høretab. Så er du bedre forberedt på de forskellige kommunikations-udfordringer, du møder på din arbejdsplads.

 

2. HUSK at du hver dag tager din erfaring, dine evner og dine styrker med på job. Du er så meget mere end dit høretab. 

 

3. UDDAN dig selv i at udnytte de mange tekniske hjælpemidler, der er til rådighed for personer med høretab.

 

4. OVERBEVIS din chef om, at han/hun skal give dig de redskaber, rammer og hjælpemidler, der skal til for, at du kan yde dit bedste.

 

5. FORTÆL dine kolleger om dit høretab og forklar dem, hvordan de bedst kommunikerer med dig. Vær forberedt på at skulle forklare det mere end en gang.

 

6. FORBERED dig til møder ved at bede om dagsordenen på forhånd og klargøre det relevante tekniske udstyr. Kom i god tid og vælg den plads, du ved er bedst i forhold til dit høretab.

 

7. VÆR FORUDSEENDE i forhold til telefonsamtaler og telefonmøder. Skal du deltage i en telefonkonference er det en god idé at få de andre deltagere til at præsentere sig, hver gang de siger noget. Bed evt. en kollega om at tage noter undervejs.

 

8. LAV AFTALER med kolleger, så du også får besked, hvis der – mundtligt - bliver indkaldt til hastemøde eller brandalarmen går i gang. 

 

9. LÆS bøger, blogs og magasiner om høretab, så du altid er opdateret.

 

10. SKAB dit eget netværk med andre, der også har høretab og møder de samme udfordringer i hverdagen.

 

 

Kilde: Magasinet Hearing Health