januar 02, 2017

Mange ældre opdager ikke høretab

Share

Den stigende levealder betyder, at rigtig mange af os med tiden kommer til at opleve høretab. Men mange ældre lægger ikke selv mærke til, at ørerne svigter, for aldersbetinget høretab kommer langsomt snigende og udvikler sig gradvist over flere år.

Mange ældre opdager ikke høretab

Et aldersbetinget høretab rammer oftest både højre og venstre øre. Og det rammer bredt. I aldersgruppen fra 65-74 år rapporterer hver tredje selv om et høretab. Er man over 75 år er der 50 procent chance for, at man hører dårligere, og folk, der bliver ældre end 80 år oplever næsten alle en svigtende hørelse.

Selv om høretab er en af de mest udbredte lidelser blandt den ældre del af befolkningen, er der mange, der ikke opdager, at de ikke får det hele med. Men blandt symptomerne på et aldersbetinget høretab er udfordringer med skingre lyde og problemer med at høre, hvad der bliver sagt, når der er baggrundsstøj.

Hvis man har en fornemmelse af, at man selv – eller en man kender – har brug for et høreapparat, er der flere veje at gå. En praktiserende ørelæge kan fortælle om et høreapparat vil hjælpe. Man kan også vælge at lade sig undersøge på sygehusenes høreklinikker eller gå direkte til en privat godkendt forhandler. 

 

Kilde: hear-it